Gevaarlijke informatie en waarschuwing over cholesterol in het bloed

Gevaarlijke informatie en waarschuwing over cholesterol in het bloed
Het normale niveau van (totaal) cholesterol in het bloed mag niet hoger zijn dan 200 mg / dL. Maar het analyseren van het totale cholesterol levert geen nauwkeurige resultaten op over de toestand van het lichaam en de bescherming van het hart, en daarom is het noodzakelijk om het cholesterol in zijn delen te analyseren om de hoeveelheden slecht LDL en goed HDL-cholesterol in het bloed te kennen, om de gezondheidstoestand van de persoon te beoordelen.
Omdat totaal cholesterol in het lichaam de som is van goed cholesterol (HDL) en slecht cholesterol (LDL), en een vijfde van de hoeveelheid triglyceride (TG) in het bloed, op voorwaarde dat de triglyceriden minder zijn dan 400 mg / dL.
Dat wil zeggen, het totaal: LDL + HDL + 1/5 (TG) van maximaal 400 mg / dL.
Goedaardige cholesterol bij mannen zou meer dan 34 mg / dl moeten zijn en bij vrouwen meer dan 45 mg / dl om een ​​goede hartbescherming voor het lichaam te weerspiegelen.
Het slechte cholesterol zou minder dan 160 mg / dl moeten zijn, gezien de volgende gevallen:
Van 130 tot 159 mg / dL: u moet een dieet volgen.
Van 160-189 mg / dl: Een dieet moet worden toegepast en het gebruik van cholesterolverlagende medicijnen (volgens de specificaties van de arts) als er bijkomende risicofactoren zijn (obesitas - hoge bloeddruk - diabetes - roken ...).
Boven 190 mg / dL: een streng dieet met cholesterolverlagende medicamenteuze therapie en bloeddrukcontrole van minder dan 110/70.
De analyse moet worden gedaan na 14 uur vasten van eten en drinken, behalve water, dus er is niets mis mee.
Cholesteroldieet - vis, - plantaardige oliën, vooral olijfolie, zonnebloemolie, maïsolie, lijnolie, pasta - aardappelen - rijst - allerlei groenten en fruit - magere melk, thee, koffie, frisdrank.
Contra-indicaties: (Voedingsdeskundigen adviseren om minder van de volgende materialen te eten, omdat ze grote hoeveelheden "slechte cholesterol" (lipoproteïne met lage dichtheid) bevatten: vlees en zelfs rood vlees.
Fast food (omdat het veel vet en witmeelbrood bevat, en een gebrek aan groenten), - zwaarlijvigheid, - boter, - eidooiers, - vette kaas, - garnalen, schaaldieren en krabben.
Als het cholesterolgehalte te hoog is (meer dan 300 mg / dL bloed), is zelfs vlees van pluimvee (zelfs kip die van de huid is ontdaan) verboden.
Lichaamsbeweging wordt 5 dagen per week aanbevolen.
Veranderingen in voeding en levensstijl kunnen het cholesterolgehalte in het bloed helpen verlagen. Het vermijden van dierlijk voedsel kan het cholesterolgehalte in het lichaam verlagen, niet alleen door de hoeveelheid geconsumeerde cholesterol te verminderen, maar ook door de synthese van cholesterol te verminderen. Voor mensen die hun cholesterol willen verlagen door een verandering in hun dieet, mag de consumptie van verzadigde vetten niet hoger zijn dan 7% van de dagelijkse calorieën en mag het dagelijkse cholesterol niet hoger zijn dan 200 mg.
Statistische resultaten en richtlijnen
Onlangs telde een wereldwijde medische groep de resultaten van 26 statistische studies over cholesterol, en op basis waarvan ze advies en begeleiding gaven over de gezondheidszorg in het algemeen en methoden om moeilijke gevallen te behandelen. De studie houdt, naast de beperkingen van de twee soorten "goede cholesterol" (HDL) en het type "slechte cholesterol" (LDL) in het bloed, rekening met de aanwezigheid van aanvullende factoren zoals hoge bloeddruk, diabetes, stress of genetische factoren (als de persoon sterft) Een moeder of een van de zussen met angina pectoris of een beroerte van een van deze familieleden in de leeftijd van mijn jeugd), waardoor de kans dat dergelijke gevallen zich bij een persoon voordoen, vergroot, en zij beveelt het volgende aan (in 2011):
160 mg / dL als er geen extra risicobron wordt gevonden,
130 mg / dL als angina pectoris optreedt,
100 mg / dL in geval van angina pectoris en een tweede ernstbron, zoals hoge bloeddruk, stress, roken,
70 mg / dL als er naast diabetes meerdere gevarenbronnen zijn, zoals hierboven weergegeven.
Er zijn statines in apotheken om "slechte cholesterol" (LDL) te verminderen, en de studie bewees zijn nut, en het wordt ingenomen door de dokter. De studie beveelt ook aan om tegelijkertijd medicijnen te nemen om de bloeddruk te verlagen als deze hoog is (ook volgens het advies van de arts).
Verlaag cholesterol
Het grote publiek kan het slechte cholesterol verlagen door visolie te consumeren (één theelepel per dag) Er zijn ook capsules met visolie op de markt, dan wordt er elke dag één capsule ingenomen. Visolie (en het Noord-Atlantische vissoort heeft de voorkeur) bevat goede cholesterol, die het menselijk lichaam niet kan aanmaken, enerzijds profiteert het lichaam van de voordelen van goede cholesterol en anderzijds haalt goede cholesterol slechte cholesterol op uit het bloed en brengt deze over naar de lever om er vanaf te komen. Je kunt ook een lepel appelciderazijn aan het eten toevoegen. Zo neemt het niveau van slechte cholesterol in het bloed af en wordt een slechte invloed op de slagaders in het algemeen en de slagaders van het hart teniet gedaan.
Mensen kunnen het cholesterol in het algemeen verlagen vanaf veertig jaar, zodat ze kunnen profiteren van de slechte effecten van hoog cholesterol in het bloed die negatieve effecten hebben op de bloedvaten en daarmee op de gezondheid van het lichaam. Het effect van slechte cholesterol op de bloedvaten in het algemeen, het verstopt delen van de bloedvaten, dus het hart wordt aangetast en de efficiëntie neemt af, de kransslagader kan geblokkeerd raken en er treedt een hartschok op, en de slagaders van de nieren worden aangetast en hun efficiëntie neemt af, en nierfalen kan optreden. Dit is de reden waarom we aandacht moeten besteden aan het kennen van het cholesterolgehalte in het bloed door middel van analyse om maatregelen te nemen om de toename van het bloed te voorkomen. Een arts kan een medicijn voorschrijven om het cholesterol in het bloed te verlagen.
Het kan helpen uw cholesterolgehalte te verlagen Hier volgen enkele tips:
Om een ​​gezond dieet te volgen (verminder de inname van dierlijke vetten en gebruik zonnebloemolie, olijfolie of maïsolie bij het bereiden van voedsel, en amandelen en walnoten bevatten nuttige vetten).
Loop, ren of zwem, beweeg en oefen gewoonlijk gedurende 20-40 minuten op regelmatige basis,
Het verminderen van verzadigde vetten (dierlijke vetten en vogelvetten), het verhogen van de hoeveelheid groenten

No comments:

Post a Comment

What do you know about arthritis.

What do you know about arthritis. The experience of publishing in Simon in the Dutch account There are more than 100 different types of arth...